2021-03-04 12:47:19• hírek • hirado.hu

Jelentős szigorításokat rendelt el a magyar kormány

Az intézkedések minimum két hétig maradnak érvényben – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyarországon az elhunytak száma 130 körül alakult és folyamatosan növekvő tendenciát. A vírus terjedése nő, és a reprodukciós ráta a legmagasabb Európában. A napi új fertőzések száma az elmúlt három napban: 2764., 4211 majd 6278 volt, míg lélegeztetőgépen 581-en, 622-en és 639-en voltak ezeken a napokon – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Hozzátette, az operatív törzs azt javasolta, hogy a kormány szigorításokat vezessen be, mivel enélkül tovább emelkedne a fertőzések száma és nyitás is későbbre tolódna. Csak a kontaktok csökkentése vezethet eredményre.


A szerdai és csütörtöki ülésen a kormány a szakértőket meghallgatta és úgy döntött, hogy az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárja. A digitális oktatás részleteit az Emmi dolgozza ki. Az üzleteket hétfőtől március 8-22-ig bezárják, kivételt képeznek ez alól az élelmiszerboltok,  patikák, drogériák és benzinkutak – jelentette be Gulyás Gergely.


Minden szolgáltatás szünetelni fog március 8-22 között. A konditermeket bezárják, és az igazolt sportolók meccseit is zárt kapuk mögött tartják. Minden munkaadót felkérnek arra, hogy biztosítsák az otthoni munkavégzést. A kormány arra kér mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.  Remélhetőleg a járvány utolsó szakaszában vagyunk – fogalmazott.


A nemzeti konzultáció március 15-én zárul, és ezután dönthet a kormány az újranyitás menetrendjéről, melyre várhatóan március 22-e után kerülhet sor.


Gulyás Gergely elmondta, hogy a parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sporttevékenység engedélyezett. Kötelező a maszkhasználat mindenhol és szigorodik a határátlépés. Nincs egységes szabályozás a vakcinaigazolványokról, európai szinten még nincs erről döntés. A német álláspont, hogy a nemzeti hatáskörben kiállított okmányokat mindenhol el kell fogadni.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: